Sluta shoppa!

Slit och släng och shopping är en av de saker som verkligen går att ändra utan att det blir alltför svårt. Visst kan man hoppa över att handla grejer som man inte riktigt behöver, eller vad säger ni? Om man handlar sådana saker som man har ett behov av så är det en sak. Att shoppa bara för shoppandets skull gör att miljön påverkas onödigt mycket och varför ska man vara delaktig i det samtidigt som man får en tom plånbok på köpet?

Man klarar sig med det man redan har i många fall och det märker man direkt när man inte shoppar på ett tag. Man är ofta så van vid att shoppa att man inte ens tänker på att man gör det och de är inte så konstigt när de flesta andra gör detsamma. Det går dock att vända denna galna vana och bli bättre på att använda det man har.

Second hand!

Om man tvunget ska shoppa så är det klokt att handla i second hand butiker. Då är man med och återvinner istället för att bara vara med och se till så att det produceras mer och mer. Med varje nytt plagg man shoppar så blir det så att det visas att det finns ett behov.

Även om man kan känna att det inte borde påverka vad en person gör så måste man förstå att det inte är det som det handlar om. Om alla tänker att det inte spelar någon roll vad en person gör så gör ju ingen någonting, så här är det av stor vikt att göra alla små saker man kan i vardagen för att vara till hjälp för miljön.

Shoppingfri månad

Shoppingfri månad

En bra sak som fler borde se till att testa är att införa shoppingfria månader då och då. Det är det bästa sättet att se att man faktiskt inte behöver shoppa, trots att man tror det. Visst är det lite svårt i början att bryta en vana, men när man väl gjort det en gång så blir det enklare att göra det igen och det är det som räknas!

Se till att införa en shoppingfri månad då och då så ska du se att det till och med blir så att det kommer många sådana månader efter varandra under året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *