Våga vego

Att välja bort köttet från tallriken för gott eller bara några gånger i veckan, är hållbart ur flera aspekter. Du värnar om miljön, hälsan och din egen ekonomi. Över lag har de som lever på vegetarisk kost ett bra hälsotillstånd. Ett högt intag av vegetabilier är bra för hälsan eftersom kosten generellt är näringsrik och fibertät.

Allt fler studier pekar på att du kan vända en negativ utveckling mot hjärt- och kärlsjukdom bara genom att förändra din kost. Du kan förebygga både njursten och bröstcancer genom hälsosam kost. En kostomläggning kan till och med medföra att en del diabetespatienter slipper ta sin medicin. Läs Kinastudien (T. Colin Campbell och Thomas M. Campbell), den mest omfattade näringsstudien någonsin, för att ta del av de bevis som finns för ovanstående påståenden.

En vegetarisk kost är alltså fördelaktig både för hälsa, ekonomi och miljö. Du kan laga vegetarisk och näringsrik kost för en ganska billig peng. Dessutom är det samhällsekonomiskt fördelaktigt. Med färre sjuka i samhället blir samhällskostnaderna lägre. Vinn-vinn, med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *