Träna hållbart?

Hur miljömedveten och hållbar man än vill vara så finns det vissa saker man ändå inte borde dra ner på.

Till exempel TRÄNING.

Jag har köpt en del träningsredskap genom åren, vissa innehållande främst plaster, vissa textilier och vissa metall. Plast är som alla vet hemskt för naturen. Jag hörde på nyheterna idag att det om 20 år beräknas finnas mer plast i haven än fiskar… Även textilier kan vara väldigt stora miljöbovar då produktionen resulterar i massa utsläpp med mera.

Men som sagt, trots detta är det ändå essentiellt att träna och hålla kroppen i trim. En osund och otränad kropp kommer vara en mycket större miljöbov än en frisk och vältränad.

Träning håller oss friskare, båda fysiskt och psykiskt. Tänk vad mycket pengar och resurser det kostar vården att ta hand om alla som blivit sjuka p.g.a ohälsosamt leverne och ingen träning.

Träning kontra rehabilitering

Träna hållbart med hantlar och chinsstång

Den miljöförstöringskostnad eventuella träningsredskap eller gymkort bidragit med hade varit en droppe i havet jämfört med miljöförstöringskostnaderna för sjukhusvistelse, rehab och allt därikring. För att inte tala om den psykiska ohälsan.

Jag kom och tänka på detta häromdagen när jag köpte en chinsstång i metall, länk. Jag funderade på hur stor miljöpåverkan detta köp hade. Troligtvis ganska litet. Och uppsidan av min chinsträning med mera är ju väldigt stor. Både för min personliga hälsa samt moder jord.

Självklart finns det andra träningsredskap man kan vilja köpa och många innehåller farliga plaster med mera. Men jag tycker ändå de flesta är ok. En chinsstång som i mitt exempel ovan är dock något av det bättre, så det kan jag rekommendera! Ett annat bra exempel är ju hantlar i stål och järn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *