Tänk på vad du lämnar efter dig!

Idag är vi mer medvetna om hur vi behandlar vår jord, men detta till trots är det ändå så att vi ibland beter oss respektlöst av ren lathet, vana eller vad det än kan vara. Detta är en sådan sak som vi alla kan ändra på enkelt och smidigt, så det är det minsta vi kan göra!

Här är det små saker i vardagen vi kan ändra på. Att börja cykla eller promenera istället för att ta buss eller bil, att flyga mindre, att slänga mindre mat och att shoppa mindre. Detta är bara förslag, det finns en massa annat man kan göra också!

Det är lätt att förbättra sig

En sak som vi alla kan se till att ordna är att äta på ett sätt så att det är så låg miljöpåverkan som möjligt. Det är så många av oss som är redo att ändra oss, men många vet inte hur. Det som är så bra med det är att det är jättelätt att ta reda på information och det är ännu lättare att sedan börja leva på ett mer hållbart sätt.

Det finns såklart obstinata personer som vägrar ändra på sig och som anser att de har rätt att bete sig hur de vill i sin egen livstid, men det är människor som inte respekterar de yngre generationerna och det innebär att det är dåliga människor som man inte kan förvänta sig något från ändå.

Istället för att bli irriterad och arg på dessa personer så kan man försöka ”utbilda” varandra i den mån man kan, för det är så vi enklast kan lära oss.

Ett hållbart samhälle

Lyssna på kidsen!

Om du tycker att det är svårt att förstå vad du ska göra och hur du ska leva så hållbart som möjligt så är det kidsen du ska fråga. Det är de som vet och det är också dem och deras framtid som just du påverkar genom de beslut du fattar i ditt liv.

Att se till att lämna efter sig en så frisk och levande planet som möjligt borde vara självklart för alla, men av någon anledning är det inte på det viset. Det har att göra med pengar (som alltid), politik, export och import med mera i all oändlighet.

Om det var så att det inget fanns att tjäna på att vara respektlös gentemot naturen så skulle färre bete sig som de gör, så se till att tänka efter nästa gång du ska köpa något. Ofta är det så att det enklaste eller billigaste alternativet är sämre för miljön. Välj istället ett annat alternativ, för då har du i alla fall gjort något den dagen bara genom att gå och handla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *