Tänk på vad du äter och hur du äter

Om vi ändrar på hur vi äter skulle vi kunna halvera så mycket som hälften av alla växthusgaser och det vill inte säga lite det! Visst kan det vara så att man har sina favoriter bland mat som man har svårt att se sig själv släppa iväg för miljöns skull, men känner man på det viset är det dags att tänka om! Det är värt det!

Har du barn är det troligtvis så att du redan tänker mycket på hur du lever då du såklart vill lämna efter dig det allra bästa till dina barn. Är det så att du inte har barn så är det förhoppningsvis ändå på det viset att du känner ett ansvar för de yngre generationerna. Gör nya val i vardagen, för det betyder så mycket på längre sikt.

Vad kan jag göra?

Ekologisk och vegansk kost

Ett av de enklaste svaren på det när de kommer till just mat är att minska sitt intag av kött. Att välja vegetariska eller veganska alternativ påverkar mycket och då det är det minsta man kan göra så är det också så att det är ett enkelt sätt att ta hand om Moder Jord lite bättre!

Visst finns det personer som tycker att det låter galet att ta bort kött från menyn, men de blir allt färre, så snart är det en stor majoritet som ändrar hur de äter så att miljön får må bättre vad gäller just det. Det ser ljusare ut när man tittar på de yngre generationerna då det är många av de yngre som valt bort kött för längesedan. Hopp om framtiden för dem som har framtiden i sin hand, alltså!

Exakt vad för typ av livsmedel och mat ska man då äta? Och kan man fortfarande använda olika kosttillskott som proteinpulver, multivitamin med mera? För svar på alla dessa frågor kan vi rekommendera den svenska bloggen Nyttigare Kost, där kan du bland annat läsa om veganska och ekologiska kosttillskott som till exempel Nyponpulver.

Att veta att man är med och gör världen bättre

När man gör den här typen av förändringar så vet man att man är med och hjälper till inför framtiden och det är något som gör att man mår bra! Det är inte roligt att se på hur det ser ut med miljön idag och sedan leva på ett respektlöst sätt där man fullständigt struntar i miljön.

Kan man påverka så ska man göra det. Man kan klimatkompensera på en mängd olika sätt och man kan stå över en massa onödiga saker som inte behövs. Ett bra sätt att se efter hur man har påverkat är att skriva en lista för varje dag där man listar vad man gjort för miljön varje dag. Det kommer alltid att vara någonting och då blir det lite av en tävling med sig själv då man knappast vill gå och lägga sig med en tom lista, eller hur?