En kan inte göra allt, men en kan göra något

Tillhör du den grupp av människor som känner att det inte spelar någon roll vad du gör på grund av att det finns människor som Trump i världen? Känner du att det inte spelar någon roll vad du gör när andra, som är betydligt mäktigare än du, ändå förstör allting? Det är inte konstigt att känna så, utan det är både naturligt och väldigt vanligt.

När man ser hur allting förändras och när man ser exempelvis bristen på insekter, kampen för isbjörnarna etcetera så gör det ont i hjärtat. Om man inte känner att det är en fruktansvärd utveckling där man själv har varit delaktig så är man inte bara arrogant, man är fullkomligt hemsk som person!

Små saker i vardagen – viktigare än du tror!

Man kan utan tvekan göra bra saker för miljön varje dag. Det kan handla om olika saker och det kan vara olika teman för vad man gör, men att påverka sina val så att de är mer medvetna är inte svårt.

Istället för att, som så många andra idag, få panik och inte veta vad man ska göra, så är det bättre att sitta ner och tänka igenom det i lugn och ro. Man behöver inte göra allting på en gång och förändra hela sitt liv, men man kan börja ta små steg för att sedan kunna ta större steg.

Börja med det som är enkelt för dig och när det har blivit en självklarhet så kan du gå vidare till de saker som du tycker är lite svårare. Det finns massor av bra tips och idéer hur man kan leva mer hållbart, så det är ingenting du behöver söka info om särskilt länge. Lycka till!